Тайните Разкопки и Откриването на Гробницата на ГИЛГАМЕШ - Царят Гигант | Скритата История Е28

2022 ж. 2 Там.
93 607 Рет қаралды

Пікірлер
 • Страхотно видео! Не трябва да се притесняваме за това, че е скрито. Нищо не остава скрито никога

  Иван ПеевИван Пеев6 ай бұрын
 • Направено е велико откритие, а на следващия ден - вече го няма... Колко смешно и жалко! Настръхнах просто. Благодаря за поредния топ епизод, чакам с нетърпение следващия♥️🖐️

  kamelia asenovakamelia asenova6 ай бұрын
  • В Ирак американците търсят междупространствен портал, и го откриват...Това е причината за нападението, Садам е знаел за него, и е отказвал да йм даде достъп до него с думите - Вие всичко превръщате в оръжие...

   John NormanJohn Norman4 ай бұрын
  • Проблема е, че няма доказателства. Вероятността някой да е излъгал, или изобщо да говори глупости е несравнимо по огромна, отколкото нещо да е скрито. Това е рибарския принцип "Улових Ейййй, такава голяма риба, но се случи "извинение по избор" и нямам доказателства, но вие ми вярвайте...

   Frujin AssenFrujin Assen5 ай бұрын
  • И аз благодаря за вниманието!

   Скритата ИсторияСкритата История6 ай бұрын
 • Отново благодаря за информацията и труда!Правите нещо уникално , невероятно,неповторимо.Продължавайте в същия дух. Желая ви успехи!

  Veni KamenovaVeni Kamenova6 ай бұрын
  • А аз благодаря за вниманието!

   Скритата ИсторияСкритата История6 ай бұрын
 • Доста интересни видеа . Ще ми е интересно ако направите видео за българския календар който се доближава точно до потопа . Приликите между нашия и китайския и колко точно са древни българите

  Иван МушаковИван Мушаков6 ай бұрын
 • Първо: не ми харесаха думите в края: "Аз съм никой." Не мисля така, виждайки канала и отчитайки, че авторът умее да разсъждава и да си задава въпроси. Но както и да е! Второ: вероятно точно тази гробница, открита от хората на Садам Хюсеин, става причина за цялата военна операция. (Току-що написах нещо конщунствено и възмутително-конспиративно, нали така?☺) Трето: има вероятност цар Нимрод- мъжът на Семирамида и Гилгамеш да са едно и също лице. Ето кратък откъс от филм, касаещ въпросната тема: kzworld.info/throw/bejne/eZyUf7aknK6paIs... Четвърто: благодаря и дерзайте! Въпросите винаги са били и ще бъдат по-важни от отговорите. Ако не за всички, то поне за хората със сетива, отворени към познанието.

  MarriЯMarriЯ6 ай бұрын
  • Благодаря Ви за коментара! За хипотезата Нимрод-Гилгамеш съм чувал, но не съм обръщал кой знае какво внимание, а може би трябва.. Отново Ви благодаря! Поздрави!

   Скритата ИсторияСкритата История6 ай бұрын
 • С думи не мога да опиша с каква наслада гледам всеки един от епизодите. Бъди здрав и твори колкото можеш, съдържанието и начина по който го поднасяш има нужда от по-голяма аудитория :).

  Nikolay KolevNikolay Kolev6 ай бұрын
  • Благодаря Ви за милите думи! :)

   Скритата ИсторияСкритата История6 ай бұрын
 • Благодаря ви! Фактите подсказват целите, най-вече събиране на информация предназначена за отбрани и посветени. Както е било винаги досега. Но дали ще бъде. Духовното развитие дава необятни възможности за пътуване в миналото. Оттам и книгите за ,,скритата история" ще станат реални истории, които хората сами ще описват и разказват. Как иначе би имало оправдан днес култ на превъзходство на едни над други? Това ще са Дарове от БОГА. Нима и сега не се ,,използват" хора надарени с екстрасензорика? Как бихме оправдали мотивации колко едни са излишни, а други нужни?! Касаещо не просто всеки поотделно, а цели народи, езици или общества, които са изчезвали в пясъците на времето.? Запазени са в архивите на Акаша и колкото и да се крие, ще дойде ден, историята ще спре да бъде субективна наука на свободната интерпретация. 🌿

  Violeta NikolovaVioleta Nikolova6 ай бұрын
 • Благодаря ви за съдържанието. Страхотна дикция!

  samuil efremovsamuil efremov5 ай бұрын
 • Шумерската митология винаги ми е била супер интересна ... благодаря за видеото!

  trashatrasha6 ай бұрын
  • @zmeil дали пък не е случайност и самото обезлюдяване на България....

   Yos GoranovaYos Goranova4 ай бұрын
  • @Анастасия Ангелова @Анастасия Ангелова Имат, чувал съм, и села с името на бог Озирис - Горен, Долен... Нещо такова беше със сигурност - както са били самите имена на Долен и Горен Египет. Въобще, дори аз съм имал роднина, а имам и една колежка с произход от северозападна България, там, на това място в България са най-големите археологически мистерии. Но за жалост на целия ни народ в България, който измира все повече и все повече, и това е вече почти национална трагедия, ние, българските граждани вече 45+33 години(!) безропотно копаем тракийска гробница до тракийска гробница. Навремето, преди един век, в Египет, англичаните изнасяли като луди артефакти от египетски гробници към своите богати музеи в Европа, като артефактите от тях и до днес струват много, а на места са отчупили пенисите на статуи. Знам, че това може да звучи смешно. Защото, когато този процес на кражби и мародерства - па макар и под ръководството на учени и археолози от Великобритания, - се е случвал, той е бил нареден и поръчан от кралицата на Викторианска Англия. Тогава не е било удобно на "благовъзпитаните" англичани да гледат мъжки атрибут от мрамор или гипс, изработка отпреди хилядолетия назад, в египетски храмове. Все едно местните египетци са викали там алчните с дрян и бъклица, та ригидни англо-сакси да им крадат после националните богатства... Само че не са ги викали. Но човешката алчност понякога няма граници. И така, местните хора в Кайро, Гиза и Мемфис в онова време се ужасили - били започнали голям брой странни инциденти и нещастия. Днес те са описани от не един египтолог. Тогава арабите нямали фундаментализъм, долари с чували или пък лоша обществена йерархия, липса на уважение към жените или насилие, или всички възможни извращения, които би могло да има днес в света. Един старейшина казал, че всеки трябва да принесе храна до изкопите, както и на гробовете на предците си в Египет. Някои дори пътешествали, за да сторят този ритуал по всичките му правила и изисквания. След като всички го извършили със смирение, според мой приятел, който и до днес е историк в БАН, инцидентите в северен Египет секнали. Част от тези болки на египетския народ са описани и изпяти в песни на певицата Ум Калсум, която през 50-те години на 20 век била изключително популярна и слушана по националното радио на Египет. А днес в България, и особено в Тракия, хората не знаят да принесат на умрелите си близки най-обикновена храна. Това е, което мен ме тревожи. И не бива, мисля, да веят само байраци и да прибират пари от Евро проекти - защото и това е до време и затъпява духа, носи грях, убива народа в северна България, и това мое мнение отдавна не е само лично.

   zmeilzmeil5 ай бұрын
  • Само дето епоса за Гилгамеш е... Акадска!, а не шумерска притча... изненадаааа....

   Frujin AssenFrujin Assen5 ай бұрын
  • @Анастасия Ангелова Много се съмнявам да е случайно, живеем на свещенна територия, но малко сънародници го осъзнават за съжаление.

   ReDHOoLiGaN1948ReDHOoLiGaN19486 ай бұрын
  • Знаехте ли, че между Монтана и Криводол има село, което се казва Сумер? Дали е случайност, как мислите?

   Анастасия АнгеловаАнастасия Ангелова6 ай бұрын
 • Страхотно съдържание Браво,Евала и продължавай така.Жив и Здрав👍👍👍

  hasan danielshasan daniels6 ай бұрын
 • Благодаря за поредната доза "Скрита История"

  Radoslav StoianovRadoslav Stoianov6 ай бұрын
  • Синтика.Предречена от Ванга.

   peghk rubskpeghk rubsk6 ай бұрын
  • Страхотно!Изключително!Направете епизод за Хераклея Сенника край Петрич.

   peghk rubskpeghk rubsk6 ай бұрын
  • Аз благодаря за вниманието! :)

   Скритата ИсторияСкритата История6 ай бұрын
 • Темата на видео материала сега ме е държала винаги най-силно именно в своята мистерия. Радвам се, че се работи на този канал по историческите й корени. А, колкото до отношението на западния свят към изтока и Ирак в частност. Не е случайно, че още първите представители на Исляма са били против грубостта и подлостта на някои явления в католицизма, като инквизицията, йезуитите и още, и още.

  zmeilzmeil6 ай бұрын
  • например описанията на Кръстоносните походи през погледа на мюсюлмански летописец. труда може да се намери на интрнет.

   Yos GoranovaYos Goranova4 ай бұрын
 • поздрави за разказвача - слушам ви с огромен кеф :)

  КРАСХИМ ЕАДКРАСХИМ ЕАД6 ай бұрын
 • Страхотен канал!!! Благодаря справяш се страхотно! Нямам търпение за следващо видео ❤️

  ladyvaleniladyvaleni6 ай бұрын
 • Уникално познание, красиво, и завладяващо! Истинско пътуване назад във времето! Буквално ме пренасяте във един друг свят поразителен със своята различност, удивителен и невероятен! Страхотно видео! Още сме на първа страница от историята, какво ли ни чака по нататък!?! Благодаря! 💗Адмирации!

  Darinka NikolaevaDarinka Nikolaeva6 ай бұрын
  • Даринка, Вие се подмокрихте?! :D шегувам се, и аз много харесвaм канала ама не ме е пренесъл още в друго измерение де :P

   PTPT5 ай бұрын
  • А аз Ви благодаря за вниманието! :)) Поздрави и до скоро!

   Скритата ИсторияСкритата История6 ай бұрын
 • Яко кражби на артефакти , нормално . Успех с канала продължавайте в същият дух.

  AlexBurdinAlexBurdin6 ай бұрын
 • Благодаря :) за казаното, което не беше изречено!

  Irina MarkovaIrina Markova6 ай бұрын
 • Страхотно видео, продължавай с тази тематика.

  Jordan G.Jordan G.6 ай бұрын
 • Не бях чувал историята за Гилгамеш! Мерси за качествения материал🔝

  Радо СтояновРадо Стоянов6 ай бұрын
 • Здравейте! Благодаря за интересното и информативно видео съдържание, което ни предлагате! Бих искала просто като съвет да ви предложа да включвате и имената на митичните личности в самото видео, т.е, когато то бъде споменато, просто на самия екран да бъде и написано 😊 Благодаря отново!

  Габриела В.Габриела В.6 ай бұрын
  • Добра идея, благодаря Ви! :))

   Скритата ИсторияСкритата История6 ай бұрын
 • Радвам се че се абонират за твоя канал винаги изчерпателен и интересно разказан браво

  Stanimir BogdanovStanimir Bogdanov6 ай бұрын
 • Благодаря за връзката.Синхронична ми е,както повечето ти видеа!

  Van LefterovVan Lefterov6 ай бұрын
 • Уважаеми ШОКО, гледам епизодите на Скритата История една след друга заради великолепните илюстрации, доста от които зървам за първи път. Написах цяла книга по палеонтология, но преди ерата на Интернет илюстрациите бяха крайно оскъдни, та сега не мога да се нарадвам на новите. Що се отнася до цар БИЛ-ГАМеш, дори това да не е неговият гроб, то от снимката на черепа е очевАдно, че става дума за представител на предходната Атлантска раса - хора високи поне или над 3 метра. Бедна ви е фантазията колко такива "ДЪЛГИ ГРОБОВЕ" и кости на Предците ни са открити и у нас, но по разкази на археолозите, ПО ИНСТРУКЦИЯ, те се натрошават още "на терен"!!! Последните такива изчезнаха в небитието буквално в наши дни - в Ямболско при строежа на магистралата. Много сведения по темата има и в сайта "Балкански мегалити", списван от двама... физици, защото от десетилетия насам у нас археолозите са подбирани по... блюдолизство, а не заради качествата им на "учени"!

  Varta KorisyanVarta Korisyan6 ай бұрын
  • и в ямболско ли е имало 3 метрови хора

   Димитър АтанасовДимитър Атанасов6 ай бұрын
  • Благодаря за коментара, всичко е много интересно, но не съм "ШОКО". :)

   Скритата ИсторияСкритата История6 ай бұрын
 • Изгледах видеото с голям интерес.Благодаря ви!

  Ognyan GenchevOgnyan Genchev6 ай бұрын
 • Браво, страхотен епизод

  Stanislav LiftovStanislav Liftov6 ай бұрын
 • " Гилгамеш е акадското име; шумерският вариант очевидно произлиза от формата Билга-мес, което възможно означава „прародител герой“." Преводите според мен са по аналогия и допускане и едва ли са съвсем точни, особенно тълкованието им. Напр. думата меш>мес>мез, има аналог и в БГ--мъж. Поздравления за килипа!

  me meme me5 ай бұрын
  • @Скритата История БОЛГА-МЪЖ

   Vihra KarapetrovaVihra Karapetrova3 ай бұрын
  • @Скритата История За нищо, радвам се ако съм бил полезен! Ето и херодотовата история на лидийският цар Гайгес(Gyges): en.wikipedia.org/wiki/Gyges_of_Lydia Изглежда древните автори са записвали/преписвали още по-древни предания и легенди. Напр. сякаш има аналогия и м/у Енкиду и Минотавъра от по-късната елянска митология. Mое подозрение проследява миграциите на древните езици от земите на плодородният полумесец към някои съвременни автохтонни кавказки езици : "гамаж",- бивол(ингуш). Ако приемем легендата за база, то името може да е просто прозвище подчертаващо физическата сила(биволска) на митичният владетел. Бях чул и твърдения за значителни прилики на шумерският и арменският езици, но го казвам само по спомен. Темата е много интересна, благодаря отново за труда Ви и успех!

   me meme me5 ай бұрын
  • Днешния свят не е особено запознат с етимологията на името на Гилгамеш (Билгамес). Благодаря Ви за информацията!

   Скритата ИсторияСкритата История5 ай бұрын
 • Още едно твърдение, че човека не произлиза от - случайно правилната подредена космическа супа или...от чехълче .... Браво История 😊🌹!!

  Елени СидераЕлени Сидера6 ай бұрын
  • Това реално няма как да се знае на 100% докато не се направи машина на времето

   Mihael TerzievMihael Terziev5 ай бұрын
  • :D

   Скритата ИсторияСкритата История6 ай бұрын
 • Много хубаво видео. Чакам с нетърпение ново видео.

  Йордан МаноиловЙордан Маноилов6 ай бұрын
 • Браво за интерпретацията! НО, аз мисля, че трябва да се превежда дословно, защото впечатленията с които оставам, след като изгледах клипа са съвсем различни от впечатленията от които останах след като прочетох оригиналния текст преведен на английски.

  Boris The BladeBoris The Blade6 ай бұрын
  • Да, винаги трябва да се уповаваме главно на оригинала, преведен дословно. Тук съм представил една доста "сдъвкана" версия на Епосът, като целта е зрителите, които не са запознати да добият поне малка представа за съдържанието. Оригиналът оказва много по-голямо влияние и оставя силни впечатления върху читателя. Аз лично съм чел превода на Ървин Финкел от 1995 г. Поздрави!

   Скритата ИсторияСкритата История6 ай бұрын
 • Страхотно.... Невероятни неща научаваме!

  Snezhana LubenovaSnezhana Lubenova6 ай бұрын
 • много интерсно и любопитно бих искал да науча повече

  Николай ДимовНиколай Димов6 ай бұрын
 • Нямам думи…не пропускам епизод поздравления и почит за труда ти Направи епизод за падналите ангели

  Traicho MartinovTraicho Martinov6 ай бұрын
 • Видеата Ви са все на топ ниво, но нещото, което винаги ме кара да ги гледам е гласът Ви!😍🫠 Обожавам гласът Ви и мога да го слушам с часове!🫶

  antonina Vaklinovaantonina Vaklinova5 ай бұрын
  • Благодаря! :)

   Скритата ИсторияСкритата История5 ай бұрын
 • Чудесен епизод!

  Van LefterovVan Lefterov6 ай бұрын
 • Много харесвам това, което правиш! Супер интересно е, но ако може да замениш "уъ"- то с "Л' ще е още по- хубаво! Желая ти успех! ( Приеми го като градивна критика)

  Marta Genova-DimitrovaMarta Genova-Dimitrova3 ай бұрын
  • @Скритата История Успех и благопожелания!😊

   Marta Genova-DimitrovaMarta Genova-Dimitrova3 ай бұрын
  • Благодаря за критиката!

   Скритата ИсторияСкритата История3 ай бұрын
 • Видеото е много добро моля направете още само за него

  miroslav stefanovmiroslav stefanov6 ай бұрын
  • Чудесно видео. Бях чувала за Гилагамеш, но не и толкова подробно. С голямо удоволствеие следя видеата от Скритата реалност. Мисля че, тепърва ще научаваме за живота на земята за минали цивилизаций. Колкото и да се стараят някои??? Истината винаги побеждава. Мисля че, във всеки мит или легенда в дъното лежи истината. Благодаря ВИ за труда и желанието да повдигате завесата която е спусната за събития случили се много назад във времето👍😇🌹🍀🤔🙄.

   Емилия ЖелезароваЕмилия Железарова2 ай бұрын
 • Не спирай никога да работиш и да създаваш такова съдържание! Браво!

  Dzanyo MinevDzanyo Minev3 ай бұрын
  • Благодаря!

   Скритата ИсторияСкритата История3 ай бұрын
 • Задавам си въпроса, кой дава право на САЩ да съсипва вярната история на други държави? Та това е тяхната истина! Никой няма право да ограбва и разбива на пух и прах това, което е собственост на хората! А те имат право да знаят!

  Iskra KovachevaIskra Kovacheva3 ай бұрын
  • Видимо използват правото на силата, а не силата на правото... За съжаление.

   AiKi969AiKi9692 ай бұрын
 • 💙💙💙Много приятно разказваш!

  Надежда ПетроваНадежда Петрова6 ай бұрын
  • Благодаря!

   Скритата ИсторияСкритата История6 ай бұрын
 • Както винаги видеото е топ :)

  Persieca91Persieca916 ай бұрын
  • Благодаря!

   Скритата ИсторияСкритата История6 ай бұрын
 • Благодаря🙏🏻❣️

  Mymms SignMymms Sign6 ай бұрын
 • Силен епизод браво!!!!!

  Stefan TzekovStefan Tzekov6 ай бұрын
 • Страхотно видео!

  Юлияна ИвановаЮлияна Иванова6 ай бұрын
 • Благодаря много ❤

  Joni KirilovJoni Kirilov6 ай бұрын
 • Много интересен епизод

  Георги ВласевГеорги Власев6 ай бұрын
 • Все съм се чудил защо трябва да се крият такива неща от човечеството?Какво по хубаво от това да знаем историята на планетата и какво е ставало и имало на нея.Много стойностни видеа продължавай все така напред и нагоре.

  GOLEMANOVGOLEMANOV6 ай бұрын
  • Защото е във разрес със религиите днес

   setset2 ай бұрын
  • Наближава времето и всички тези факти и артефакти ще се дадат на изкуствения интелект.все някой ще се сети да го направи.само ИИ може да обработи всичката тази информация.тогава ще бъде интересно.

   Илиян ИлиевИлиян Илиев6 ай бұрын
  • Както е писано в Библията за Бога.НИКОЙ ОТ УПРАВНИЦИТЕ НА ТОЗИ СВЯТ НЕ ГО Е ПОЗНАЛ.нали ако признаят ще трябва да признаят и Библията след това ще трябва да пренаписват и еволюционната теория.така им е много по лесно.

   Илиян ИлиевИлиян Илиев6 ай бұрын
  • както е казал Климент Александрийски " ...Светлината на истината трябва да бъде укрита от мисловно слепите..." и " .. Не всички истини трябва да се казват на всички хора.." Който има очи вижда и сам.

   Plamen WattPlamen Watt6 ай бұрын
 • От сателитите вече нищо не може да се скрие.

  Юлияна ИвановаЮлияна Иванова6 ай бұрын
  • Зависи кой гледа през тях.

   Zdravko ZdravkovZdravko Zdravkov6 ай бұрын
 • Чудесно!

  Георги ТабаковГеорги Табаков6 ай бұрын
 • Както винаги много добро видео браво

  Vladislav VatkovVladislav Vatkov6 ай бұрын
 • Невероятно видео.

  Galina ZarkovaGalina Zarkova5 ай бұрын
 • Супер си! Направи за гиганта от Кандахар. Интересно ми е дали ще кажеш нещо, което не знам по въпроса (без ирония го казвам).

  K MK M5 ай бұрын
  • Задължително!

   Скритата ИсторияСкритата История5 ай бұрын
 • Браво!Браво!Брависимо!

  todor ivanotodor ivano5 ай бұрын
 • Чудесно видео

  Елисавета АндрееваЕлисавета Андреева5 ай бұрын
 • * БРАВО*! ИСТИНАТА- НЯНА, РЕЦИПРИЧНОСТ*!

  Божана ГеоргиеваБожана Георгиева6 ай бұрын
 • Браво много добро видио.

  petar radevpetar radev5 ай бұрын
 • Прекрасно!!

  Маломир КръстевМаломир Кръстев5 ай бұрын
 • Много интересно видео. Днес чета в пресата че цру проявяват интерес към възкресение на изчезнали животни. Има някакво сходство.

  Костадин БаримовКостадин Баримов3 ай бұрын
 • НАЙ - ДОБРИЯТ КАНАЛ !!!

  Deqn NikolovDeqn Nikolov6 ай бұрын
  • Благодаря!

   Скритата ИсторияСкритата История6 ай бұрын
 • всичко се връзва ако проследим древногръцката история с боговете и полу боговете ,Библията дори и в приказките има доза истина от историята ако се замислим например тримата братя и златната ябълка това е историята за Агарта

  Doychin PetrovDoychin PetrovКүн бұрын
 • Дайте по един лайк да стигне до повече хора.

  Dimitar SirakovDimitar Sirakov6 ай бұрын
 • Защо не направите и субтитри и рейтинга ви на канала ще е по висок !!

  Владислав ПетровВладислав Петров2 ай бұрын
  • Надявам се в най-скоро бъдеще да направя. В момента повечето време отива за проучвания и правене на съдържание.

   Скритата ИсторияСкритата История2 ай бұрын
 • Здравей,Благодаря и поклон до земята за интересните Знания с които ни обогатяваш . Един въпрос, дали може да се каже ( предположи ) че самолет sr 71 blackbird да е някакво копие на колесницата на Ану? А какво знаеш за Ватиканските разузнавателни служби?

  Svetlio CackovSvetlio Cackov6 ай бұрын
  • Ето теми или тема за търсене . 😉

   Svetlio CackovSvetlio Cackov6 ай бұрын
  • За Blackbird и сравнението с колесницата на Ану чувам за пръв път. :) За Ватиканските разузнавателни служби също не знам особено кой знае какво, официалната информация си е оскъдна..

   Скритата ИсторияСкритата История6 ай бұрын
 • Всичко важно - винаги е изчезвало !

  Milena TanevMilena Tanev6 ай бұрын
 • 👍 STRACHEN SI BRAVO

  XXX XXXXXX XXX6 ай бұрын
 • Чувал съм дори за свръхестествени истории на американски войници в Ирак, които “случайно” попадали на древни запазени обекти, които са били избягвани от местните хора.

  Шибан МанякШибан Маняк6 ай бұрын
  • Правилно сте чули, ще разгледаме подобни истории в бъдеще. :)

   Скритата ИсторияСкритата История6 ай бұрын
 • Америка просто трябва да бъде изравнена със земята и тогава всички ще заживеем щастливо :) Страхотен епизод както винаги, благодарим!

  ДКДК6 ай бұрын
 • Много е странно, че боговете не можели да се справят с него. Погледнато реално какво точно искат от богочовека и не го оставят на мира. Май тези богове не са толкова добро нещо. Запитвали ли сте се някога, защо Гилгамеш отказва на Ищар ( Нефтида, Венера ) той и отказва, защото цитирам ,,Легенди и предания от цял свят", издателство ,,Отечество", София - 1989, сраница 13.": С какво да те даря, за да стана твой съпруг? С елей за тялото ти? С дрехи? С вкусен хляб и царски напитки? Ти си като огнище, което гасне в снега; като врата, която не издържа напора на вятъра; като палат, който се срутва върху храбреца; ти си като смола, коятоцапа факлоносеца, вода, която измокря носача си; варовик, който се троши; обувка, която стяга. Кого си обичала вярно? Кой ти е харесвал завинаги? Избранниците ти чет нямат. Птицата овчарче обичаше, ала и пречупи крилата. После обичаше лъв - могъщ в силата си - седем ями изкопа за него, докато не се хвана. В жребец се влюби, страховит в бой, ала го дари с камшик, шпори и юзда. Седем часа го кара да препуска, блатна вода да пие. Обикна пастира, който ти печеше питки върху пепелта, по едно агне всеки ден колеше, но ти го погуби, превърна го във вълк. Собствените му аргати го гонеха, собствените му кучета го хапеха. След това се влюби в градинаря на боговете. Кошници пълни с фурми носеше той, отрупваше всеки ден трапезата ти. Но ти унищожи и него - превърна го в паяк. Ако те обикна и с мен ще постъпиш така. / В други източници: ,, А с мен как ще постъпиш?"/ Като чула всичко това Ищар се разгневила, качила се на небето. Заоплаквала се на своя баща Ану." Коментар: Вижте какво се получава - владетелят на боговете е безразличен към престъпленията на дъщеря си, дори и помага и защитава. Тези богове въобще не са си на мястото и не са никакви богове. С тях би трябвало да се отнасят така, както се отнасят със Сет и бандата му. Убийците на Озирис. Както е казано в Псалом 81 от библията: "Бог застана в събранието на боговете; всред боговете произнесе съд: докога ще съдите несправедливо и ще проявявате пристрастие към нечестивците? Давайте правосъдие на сиромах и на сирак; бъдете справедливи към потиснат и беден; отървайте сиромаха и бедния, изтръгвайте го из ръката на нечестивците. Не знаят не разбират в тъма ходят; всички земни основи се клатят. Вие сте богове, вие сте всички синове на Всевишния; но вие ще умрете като човеци, и ще паднете като всички князе. Дигни се Боже, съди Земята, защото Ти ще наследиш всички народи." Какво да кажем за Зевс, убиеца на сина си Кронос. Или за Аполон, който одира жив един смъртен, само защото свири по-хубаво от него. Тези не трябва ли да се причислят към бандата на дявола Сет и демона Мардук?

  emo Jordanovemo Jordanov6 ай бұрын
  • В "Евангелие от Юда" Исус изреждат имената на управниците на хаоса и долните сетове. Един от тях е записан "Сет - наричан Христос". Тези управници са шестима помощници на Саклас, един от двама братя. Те оформят Адам и Ева по негова заповед. А под линия стои бележка" Саклас е името на Сатана в това евангелие" Излиза като в известния лаф "Совите не са това, което са. "

   AiKi969AiKi9692 ай бұрын
  • BRAVO

   D SD S6 ай бұрын
  • Кронос е баща, не син на Зевс. Грешка в бързината, предполагам. Простима, но трябва да се отбележи под чертата.

   Plamen WattPlamen Watt6 ай бұрын
  • @kiromotikata Хипотетично, ако тълкуваме тези богове като създания от плът и кръв, правещи подобни грешки като нас, а Бог като "Космоса", то тогава всичко изглежда по друг начин. Интерпретации много.

   Скритата ИсторияСкритата История6 ай бұрын
  • Впечатлена съм. Някога една статия за древните символни азбуки в сп. Отечество имаше толкова силно въздействие върху мен, че оттогава станах ,,търсач на истини". Би трябвало да пишете и по-често оставяте коментари. Благодаря ви! 👀🐞💙

   Violeta NikolovaVioleta Nikolova6 ай бұрын
 • Поздрави 🙏

  Van LefterovVan Lefterov6 ай бұрын
 • Истината няма да излезе никога

  Георги ГеоргиевГеорги Георгиев6 ай бұрын
 • само дето повечето теми ги разглеждате извън българската история ,а точно по темата за Потопа и българите има какво да се каже , също и по отношение на Гилгамеш

  Мария СмиляноваМария Смилянова4 ай бұрын
  • Ще му дойде времето и на това. :)

   Скритата ИсторияСкритата История4 ай бұрын
 • Наблюдавайте внимателно БГ археология .

  todor ivanotodor ivano5 ай бұрын
 • kzworld.info/throw/bejne/eZyUf7aknK6paIs Ето още инфо по темата,което е доста интересно,но е на Руски...

  Мишекот ЯкутскМишекот Якутск6 ай бұрын
  • Преди години имах възможност да видя видео материали, за които говорят в линка, който споделяте. Да, американските военни изнасяха от подземието на музея избрани сандъци... В тази връзка се чудя какво ли са изнесли от Афганистан, и изнасят в наши дни от Сирия и Украйна... 🤔

   AiKi969AiKi9692 ай бұрын
 • 🧐🤙

  Petyo PeevPetyo Peev6 ай бұрын
 • Enki не е ли именно Луцифер?

  Shør7yShør7y5 ай бұрын
 • Това е една история от моето време.

  Aleks TodorovAleks Todorov4 ай бұрын
 • Вчера като гледах това име ми се струваше много познато .чак днес се сетих откъде.Гилгамеш ми напомня Гаргамел от смърфовете.А и той е великан в сравнение с смърфовете. дали са взаимствали името

  Илиян ИлиевИлиян Илиев6 ай бұрын
  • Гилгамеш е Нимрод от Библията.

   Pr ProductionPr Production6 ай бұрын
  • @Скритата История нося същите инициали като изкуствения интелект.може би затова правя такива заключения.и Аз не знам откъде ми идват.но нали всички народи са говорили един език някога.

   Илиян ИлиевИлиян Илиев6 ай бұрын
  • @Скритата История още по фрапиращото става ако преведем Гилгамеш като гигамъж.колко близко звучи .

   Илиян ИлиевИлиян Илиев6 ай бұрын
  • Интересна мисъл, не знам. :)

   Скритата ИсторияСкритата История6 ай бұрын
 • Звукът е много басов и не се чува добре .И на телевизор и на колони едно и също.

  Mihail GeorgievMihail Georgiev6 ай бұрын
 • Преди години в Атина, докато копаеха под земята за прокарване на метрото, излязоха няколко човека от работниците, които твърдяха, че са попаднали на скелети на кентаври и хора, с ръст около 3 метра. Тогава 3 метра не ми се струваха толкова впечатляващи. Естествено, нито една сериозна медия не им даде трибуна да говорят, още повече, че същите работници казваха, че районът е бил отцепен и са скелетите са отнесени някъде

  ELEMAGELEMAG5 ай бұрын
  • @Скритата История Благодаря за всичко, което споделяш с нас! Днес си спретнах маратон с твоя канал. Сега съм на 32 от 50 видео клипа... Удоволствие за цялото ми същество. Жив и здрав да си, и от успехи да не се отърваш! 👍

   AiKi969AiKi9692 ай бұрын
  • @AiKi969 Да, основите на Партенона са много по-стари. :)

   Скритата ИсторияСкритата История2 ай бұрын
  • @Скритата История Партенона не беше ли свързан с пеласгите? Или са свързани с друга постройка... 🤔

   AiKi969AiKi9692 ай бұрын
  • Благодаря за информацията! Чувал съм подобна история от Атина, като до колкото си спомням бяха изляли доста бетон в кухините, където са били погребани. Мисля, че беше някъде около Партенона. Поздрави!

   Скритата ИсторияСкритата История5 ай бұрын
 • Така ли му казват сега?- "спасяване" от кого?! По тая логика и Хитлер е "спасявал " древни артефакти и произведения на изкуството!!! Май не ви стиска да назовете нещата с истинските им имена,а?! Аз на това му казвам кражба и оплячкосване на археологически и музейни ценности бе, хора!!! Ни повече, ни по- малко!

  Kiril LazarovKiril Lazarov5 ай бұрын
  • @Скритата История , когато става дума за говедарско безочие, наглосаксонско високомерие и прочие евроатлантически "ценности", иронията е мааалко неуместна! Тия мърши се мислят за богопомазани и недосегаеми, но за всичките им безобразия ще дойде видовден, а така както са я подкарали напоследък, това няма се забави дълго!

   Kiril LazarovKiril Lazarov5 ай бұрын
  • Жалко, че не доловихте иронията.

   Скритата ИсторияСкритата История5 ай бұрын
 • Трябва да направиш един епизод за китайските пирамиди.

  veselin rusevveselin rusev6 ай бұрын
  • Сериозна тема, дано хора имат просвещение по темата за пирамидите в Китай в рамките на още това десетилетие!

   zmeilzmeil6 ай бұрын
  • Задължително! :)

   Скритата ИсторияСкритата История6 ай бұрын
 • Американците си присвоиха поне 80% от артвфактите от културното наследство на Ирак и на много страни !!!

  Han KrumHan Krum6 ай бұрын
  • @Христо Христов Ооо, и руснаците са ни '' помагали''.

   Test GmailTest Gmail6 ай бұрын
  • Правилно, в целта.

   zmeilzmeil6 ай бұрын
  • _По-добре в сигурен музей далеч от Арабия, отколкото взривени от радикали само защото ги смятат за нещо зло против корана! Талибаните и ИД унищожиха сумати древни сдания!_ _Това е по-малкото зло..._

   LancistaLancista6 ай бұрын
  • Mda, vkluchitelno I ot Bulgariq.

   Христо ХристовХристо Христов6 ай бұрын
  • крадци спасявали 🤣🤣😅😂

   veselin mihalevveselin mihalev6 ай бұрын
 • Добре подбрана тема и добре разгърната но както винаги накрая повече въпроси отколкото отговори. Да се надяваме че един ден ще стигнем до отговорите - безспорни от към доказателства!

  Ninja World KitchenNinja World Kitchen6 ай бұрын
  • Дано. :)

   Скритата ИсторияСкритата История6 ай бұрын
 • BBC - British Broadcasting Corporation не е амриканска медия, а английска. Моля поправете поне в описанието :-)

  Plamen WattPlamen Watt6 ай бұрын
  • Благодаря за поправката! Проверих и открих, че екипът е бил изпратен от BBC America (която си е собственост на BBC) и това е довело до грешката ми! Благодаря още веднъж! Поздрави!

   Скритата ИсторияСкритата История6 ай бұрын
 • BBC /ББС е абревиатура на Британската а не “Американска” медия, както е във вашия текст…

  Mariana HMariana H5 ай бұрын
  • Грешката е коментирана няколко пъти тук. Екипът е бил изпратен от BBC America (която си е собственост на BBC) и това е довело до грешката ми. Поздрави!

   Скритата ИсторияСкритата История5 ай бұрын
 • РАЗБИРА, СЕ, МАНИПУЛАЦИЙ*! НЕ, - НОРМАЛНО*!

  Божана ГеоргиеваБожана Георгиева6 ай бұрын
 • АДМИРАЦИЙ*!

  Божана ГеоргиеваБожана Георгиева6 ай бұрын
 • BBC не е американска телевизия, а държавната телевизия на Великобритания.

  Valentina VangelovaValentina Vangelova6 ай бұрын
  • Да, благодаря още веднъж за поправката, вече обсъждахме това тук в коментарите. Екипът от видеото е бил изпратен от BBC America (която си е собственост на BBC) и това е довело до грешката ми! Поздрави!

   Скритата ИсторияСкритата История6 ай бұрын
 • Беквойсът има странна иивтонация

  Vladislav GeorgievVladislav Georgiev6 ай бұрын
 • Защо BBC да е американска медия?

  Кири БоКири Бо4 ай бұрын
  • Здравейте, Екипът е бил изпратен от BBC America (която си е собственост на BBC) и това е довело до грешката ми. :) Поздрави!

   Скритата ИсторияСкритата История4 ай бұрын
 • АГА БИЛЬГИШ . ЗИКУРАТ --- ЗИАЛЫ КОРА .

  СС ШуберСС Шубер6 ай бұрын
 • BBC не е американска медия, английска

  Деница ЧальовскиДеница Чальовски9 күн бұрын
  • Да, тази грешка беше отбелязана многократно вече. :)

   Скритата ИсторияСкритата История8 күн бұрын
 • Aman ot tezi Amerikantsi boklutsi ne vijdani kato che diavola jivee tam i v tehnite duchi

  XXX XXXXXX XXX6 ай бұрын
 • Енке -- ЕНЕК .

  СС ШуберСС Шубер6 ай бұрын
 • Когато се говори СЕРИОЗНО!!! за археология и история трябва да се говори така "На еди коя си дата, екипа на еди кой си археолог откри нещо. То беше изследвано в еди кой си университет от еди кой си професор. Той стигна до еди какви си изводи, въз основа на еди какво си- ето ви линк, към неговата научна публикация в специализирания научен печат".

  Frujin AssenFrujin Assen6 ай бұрын
  • @Скритата История ВВС е новинарска агенция, не научно издание. Щом няма повече новини значи нещо е станало. При това вероятността журналистите да са преувеличили, или учените да са прибързали с изводите е несравнимо огромна, пред вероятността някой нещо да крие.

   Frujin AssenFrujin Assen5 ай бұрын
  • Изследването и разкопките са проведени от проф. Йорг Фасбиндър от LMU (Ludwig-Maximilians-University of Munich). Първите резултати са обявени на 29 април, 2003 г., публикувани в сайта на BBC. Оттук нататък нищо повече.

   Скритата ИсторияСкритата История6 ай бұрын
KZworld